Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g152kcal0g0g16.9g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 6.2g19kcal0.7g3.7g0.1g0.3g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%11g28kcal1.6g1.2g0.6g5.5g
Perunasosejauhe valmistamaton 15g57kcal0.9g11g0.6g1g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g28g16kcal2.1g1.4g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Savusiika savukala34g40kcal7g0g1.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl23g19kcal0.3g1g1.6g0g
Ranskankerma, Milbona23g65kcal0.5g0.7g6.7g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g17g55kcal4.2g0.4g4g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g23g18kcal2.9g0.4g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana538g1104kcal48.8g61.8g69.2g15.2g
Valittu annoskoko269g552kcal24.4g30.9g34.6g7.6g
Annoskoko puolitettuna135g276kcal12.2g15.5g17.3g3.8g
Arvot/100g100g205kcal9.1g11.5g12.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166