Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1049g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi23g65kcal2.1g1.6g5.3g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g14g0.7kcal0g0g0.1g0g
Paistijauheliha 10%490g832kcal97.9g0g49g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g350g122kcal5.2g23.4g1g3.1g
Porkkana 140g46kcal0.9g7.8g0.3g3.6g
Selleri, annos 50g140g20kcal1.4g4.2g0g0g
Palsternakka 140g89kcal0.7g16.5g0.6g6.3g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)140g42kcal1.4g8.4g0.3g1.4g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 28g247kcal0g0g28g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g3162kcal226.2g172g170g34.4g
Valittu annoskoko2688g1581kcal113.1g86g85g17.2g
Annoskoko puolitettuna1344g791kcal56.6g43g42.5g8.6g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774