Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g630g195kcal5.7g45.4g0.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g280g168kcal4.2g36.4g0.3g2.5g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Oliiviöljy 38g334kcal0g0g37.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g39g47kcal1g2.4g3.5g0.6g
Valkoviinietikka (Rajamäen)21g4.2kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g4.2g8.9kcal0.4g1.1g0.3g1.6g
Mustapippuri, annos 1g1.4g3.2kcal0.2g0.5g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g140g364kcal21g0.3g30.8g0g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5390g2325kcal68.6g188.4g147.8g14.2g
Valittu annoskoko2695g1162kcal34.3g94.2g73.9g7.1g
Annoskoko puolitettuna1348g581kcal17.2g47.1g37g3.6g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850