Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus2.5g8.8kcal0.4g0g0.8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g2.5g3.2kcal0.3g0.1g0.2g0g
Flora kevyt ruoka 7%1.3g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g2.5g3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5g6.3kcal0.6g0g0.5g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g10g37kcal0.5g3.1g2.5g0.4g
Juustoraaste Arla Magre 17%2g5.6kcal0.6g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana54g131kcal5g7.2g9.4g0.8g
Valittu annoskoko27g65kcal2.5g3.6g4.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna14g33kcal1.3g1.8g2.4g0.2g
Arvot/100g100g241kcal9.2g13.3g17.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224