Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 7.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Selleri, annos 50g3.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.8g2.2kcal0g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Juustoraaste emmental punaleima3.1g12kcal0.9g0g0.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g58kcal2.2g2.6g4g0.6g
Valittu annoskoko27g29kcal1.1g1.3g2g0.3g
Annoskoko puolitettuna14g14kcal0.6g0.7g1g0.2g
Arvot/100g100g105kcal4g4.7g7.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465