Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Pekoni rasvainen 1.2g4.4kcal0.1g0g0.4g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.3g1.8kcal0g0g0.2g0g
Hirvenliha 5.5g6.2kcal1.2g0g0.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 6.5g2.8kcal0g0.3g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 2.3g9kcal0g0.1g1g0g
Lihaliemi laimennettu 3.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g0.4g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana55g58kcal2.8g2.6g3.6g0.4g
Valittu annoskoko28g29kcal1.4g1.3g1.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g15kcal0.7g0.7g0.9g0.1g
Arvot/100g100g105kcal5.1g4.7g6.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565