Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 5.9g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)10g28kcal2.5g0g2g0g
Sipuli 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g4.9g1kcal0g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.6kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g68kcal5g0.8g4.6g0.4g
Valittu annoskoko28g34kcal2.5g0.4g2.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna14g17kcal1.3g0.2g1.2g0.1g
Arvot/100g100g121kcal9g1.4g8.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498