Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi4.7g21kcal0.3g2.8g1g0.1g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g13g21kcal0.9g2g1.1g0g
Sokeri 0.8g3kcal0g0.8g0g0g
Vesi0.9g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.3g0.9kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana56g169kcal3g11.6g12.4g0.2g
Valittu annoskoko28g85kcal1.5g5.8g6.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna14g42kcal0.8g2.9g3.1g0.1g
Arvot/100g100g304kcal5.4g20.9g22.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626