Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus25g88kcal3.5g0.1g8g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g25g32kcal3g1g1.8g0.3g
Flora kevyt ruoka 7%13g11kcal0.1g0.6g0.9g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g25g30kcal0.9g0.9g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu50g63kcal5.5g0.2g4.5g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g100g370kcal4.5g31g25g3.7g
Juustoraaste Arla Magre 17%20g56kcal5.8g0.5g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g1306kcal47.4g69.8g92.2g8g
Valittu annoskoko270g653kcal23.7g34.9g46.1g4g
Annoskoko puolitettuna135g327kcal11.9g17.5g23.1g2g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224