Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g374g636kcal74.8g0g26.2g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 21g22kcal1.6g3.4g0.1g0.4g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g14g126kcal0g0g14g0g
Vesi1403g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 140g41kcal1.4g6.5g0.4g2.5g
Palsternakka 122g77kcal0.6g14.3g0.5g5.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g140g39kcal0.8g8.3g0.3g3.5g
Peruna, vanha, kuorittu 262g199kcal4.9g40.6g0.5g2.6g
Purjosipuli94g18kcal1.7g2.2g0.2g2g
Maustepippuri, annos 1g14g0.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5404g2379kcal174.6g161.4g85g36.8g
Valittu annoskoko2702g1189kcal87.3g80.7g42.5g18.4g
Annoskoko puolitettuna1351g595kcal43.7g40.4g21.3g9.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066