Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1068g1773kcal203g0g106.8g0g
Sipuli (kuorittu)534g144kcal6.9g25.6g1.1g9.1g
Rypsiöljy 36g319kcal0g0g36.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g19kcal1.5g3g0.1g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g374g224kcal5.6g48.6g0.4g3.4g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g13g0.4kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 267g463kcal20.3g6.1g40.1g0g
Ketsuppi, Heinz80g83kcal0.7g19.3g0.1g1g
Sinappi 80g105kcal3.5g11.3g4.8g1.4g
Korppujauho 67g245kcal7g50g0.7g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5408g7199kcal535g332.8g411.2g40.4g
Valittu annoskoko2704g3600kcal267.5g166.4g205.6g20.2g
Annoskoko puolitettuna1352g1800kcal133.8g83.2g102.8g10.1g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727