Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g450g126kcal2.7g26.8g0.9g11.3g
Kesäkurpitsa zucchini 488g88kcal2.7g12.2g2g3.4g
Sipuli 300g91kcal3.8g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 113g312kcal2.3g3.4g31.5g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 218g290kcal18.4g38.3g4.4g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5418g1964kcal61g192.6g93.8g61.8g
Valittu annoskoko2709g982kcal30.5g96.3g46.9g30.9g
Annoskoko puolitettuna1355g491kcal15.3g48.2g23.5g15.5g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906