Possupiirakka

350g pulled pork
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
grillimaustetta
TAI mitä tahansa maustetta, maun mukaan

Piirakkapohja:

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.

Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksummalti kuin keskellä.

Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.

Painele maustetut possut lastalla sopivasti taikinan sisään.

Plöräytä maun mukaan sekaan bbq-kastiketta.

Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa

Niinuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pulled pork aitopalvi (Veljekset mattila), annos 350g146g156kcal23.9g0g6.5g0g
Pehmeä rasvaton maitorahka (Valio), annos 250g73g44kcal7.3g3.1g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2g0g1.6g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.9g0kcal0g0g0g0g
American bbqsauce kentucky whiskey (Santa maria), annos 15g22g50kcal0.3g11.4g0.2g0g
Spelttihiutale (Birkkalan tila), annos 100g15g47kcal2.2g8.6g0.4g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g637kcal71.4g46.2g17.8g3g
Valittu annoskoko271g318kcal35.7g23.1g8.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna136g159kcal17.9g11.6g4.5g0.8g
Arvot/100g100g117kcal13.2g8.5g3.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=412226