Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g56g33kcal0.8g7.2g0.1g0.5g
Bataatti, kuorittu 40g32kcal0.6g6.7g0g1.2g
Porkkanaraaste 200g64g17kcal0.4g3.4g0.1g1.6g
Lanttu 59g17kcal0.6g2.7g0.2g1.1g
Palsternakka 52g33kcal0.3g6.1g0.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana542g266kcal5.4g52.2g1.2g13.4g
Valittu annoskoko271g133kcal2.7g26.1g0.6g6.7g
Annoskoko puolitettuna136g67kcal1.4g13.1g0.3g3.4g
Arvot/100g100g49kcal1g9.6g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90513