Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.6kcal0g0g0.7g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 1.7g4.8kcal0.2g0.5g0.1g0.6g
Purjosipuli 15g3.3kcal0.3g0.3g0g0.3g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 8.4g1.8kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.3g
Tomaattisose tomaattipyree 8g6.1kcal0.4g1g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 38g42kcal6.3g0g1.9g0g
Katkarapu 22g15kcal3.2g0g0.2g0g
Sinisimpukka vedessä 17g15kcal2.6g0.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g206kcal26.6g7g6.4g3.2g
Valittu annoskoko271g103kcal13.3g3.5g3.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna136g52kcal6.7g1.8g1.6g0.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203