Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g1250g250kcal50g48.8g1.3g0g
Hirvenliha, 100g1000g1120kcal211g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)375g101kcal4.9g18g0.7g6.4g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g38g126kcal4.5g24.8g0.9g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5425g3302kcal548.8g199.6g66.4g21.2g
Valittu annoskoko2713g1651kcal274.4g99.8g33.2g10.6g
Annoskoko puolitettuna1356g826kcal137.2g49.9g16.6g5.3g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500