Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)140g462kcal22.4g72.8g9.2g18.2g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)370g1295kcal44.8g239.4g18.5g20.3g
Hiivaleipävehnäjauho 520g1695kcal63.1g308.9g14.6g28.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5428g9354kcal291.8g1320.8g303g168.4g
Valittu annoskoko2714g4677kcal145.9g660.4g151.5g84.2g
Annoskoko puolitettuna1357g2339kcal73g330.2g75.8g42.1g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138