Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%750g968kcal156g0g37.5g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi15g41kcal0.5g8g0.8g0.1g
Keittojuures, Pirkka600g150kcal6g27g1.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Kukkakaali 900g217kcal16.3g19.8g2.7g20.7g
Persilja 90g25kcal1.2g1g0.2g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5430g3254kcal366.2g149.2g117.4g70.8g
Valittu annoskoko2715g1627kcal183.1g74.6g58.7g35.4g
Annoskoko puolitettuna1358g813kcal91.6g37.3g29.4g17.7g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352