Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 349g2481kcal2.6g1.4g279.4g0g
Sokeri 495g2008kcal0g494.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu633g798kcal69.7g1.9g57g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g931g3260kcal32.6g754.4g9.3g27.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g23g93kcal0g23.1g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 233g286kcal9.3g10g23.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 28g103kcal5.2g3.1g6.1g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5432g18141kcal241.2g2594g750.4g73g
Valittu annoskoko2716g9070kcal120.6g1297g375.2g36.5g
Annoskoko puolitettuna1358g4535kcal60.3g648.5g187.6g18.3g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822