Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 375g286kcal7.1g58.2g0.8g3.8g
Porkkana 98g32kcal0.6g5.4g0.2g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 1502g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g53g7.4kcal0.5g1.6g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g30g36kcal0.9g1.6g3g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.2kcal0g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 11g34kcal1.1g3.8g1.6g0.1g
Voi 11g76kcal0.1g0g8.5g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Lohifilee 300g587kcal56.1g0g40.5g0g
Katkarapu 135g92kcal19.5g0g1.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g105g105kcal4.2g21g0.4g0g
Valkopippuri 2.3g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 5.3g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g2.3g4.8kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5436g2599kcal184.6g196.4g113.8g18.4g
Valittu annoskoko2718g1299kcal92.3g98.2g56.9g9.2g
Annoskoko puolitettuna1359g650kcal46.2g49.1g28.5g4.6g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674