Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g125g13kcal0.7g1.7g0.1g0.9g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L75g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 38g12kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.6g0.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Tilli, tuore 10g3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g233kcal2.6g47g0.4g2.2g
Valittu annoskoko272g117kcal1.3g23.5g0.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna136g58kcal0.7g11.8g0.1g0.6g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.6g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108