Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Punaviini 50g35kcal0.2g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.9g0g1.5g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g122kcal0g0g13.8g0g
Korppujauho 18g64kcal1.8g13.1g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g928kcal56.8g31.2g56.2g3.6g
Valittu annoskoko272g464kcal28.4g15.6g28.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna136g232kcal14.2g7.8g14.1g0.9g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.7g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489