Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 87g31kcal4g1.7g0.3g2.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 153g70kcal4.6g7.3g2.3g0g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 11g41kcal2.4g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g410kcal26g24.2g22g4.8g
Valittu annoskoko272g205kcal13g12.1g11g2.4g
Annoskoko puolitettuna136g103kcal6.5g6.1g5.5g1.2g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.4g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632