Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen18g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Sipuli 6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaatti 73g17kcal0.4g2.5g0.2g1g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha94g113kcal15g0g3.5g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g3.1g1.9kcal0.1g0.3g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g295kcal32.4g11.6g8.2g3.2g
Valittu annoskoko272g148kcal16.2g5.8g4.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna136g74kcal8.1g2.9g2.1g0.8g
Arvot/100g100g54kcal6g2.1g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821