Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 128g37kcal1.2g5.7g0.5g2.4g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.9kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Persilja 0.9g0.3kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 23g79kcal1.6g16.2g0.5g0.9g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)38g77kcal5.6g0.9g5.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g721kcal18.2g52.6g47.4g9.4g
Valittu annoskoko272g361kcal9.1g26.3g23.7g4.7g
Annoskoko puolitettuna136g180kcal4.6g13.2g11.9g2.4g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211