Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt832g383kcal26.6g40g12.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g100g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 666g2285kcal67.9g466.1g8g23.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)999g3496kcal119.9g689.2g19g49.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g100g899kcal0g0g99.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g14233kcal428.8g2417.2g278.8g146.4g
Valittu annoskoko2720g7116kcal214.4g1208.6g139.4g73.2g
Annoskoko puolitettuna1360g3558kcal107.2g604.3g69.7g36.6g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481