Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1251g2077kcal237.7g0g125.1g0g
Sipuli (kuorittu)501g135kcal6.5g24g1g8.5g
Minttu, tuore (-), annos 1g2.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Punaviini 501g353kcal1.6g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 150g214kcal18.8g0.5g15.4g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 138g1217kcal0g0g137.6g0g
Korppujauho 175g642kcal18.4g131.2g1.8g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g9277kcal566.2g313.8g561.8g36g
Valittu annoskoko2720g4639kcal283.1g156.9g280.9g18g
Annoskoko puolitettuna1360g2319kcal141.6g78.5g140.5g9g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489