Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g266g170kcal9.3g0.5g66.5g0g
Sinappi (teollinen)106g137kcal4.7g15g6.4g0g
Viinietikka 200g41kcal0g1g0g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.9g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6.7g19kcal0.7g2.8g0.1g1.7g
Rypsiöljy 2075g18349kcal0g0g2074.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g37756kcal29.4g118.4g4295.8g3.4g
Valittu annoskoko2720g18878kcal14.7g59.2g2147.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna1360g9439kcal7.4g29.6g1074g0.9g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804