Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g1033g3772kcal113.7g682g47.5g45.5g
Vesi, vesijohtovesi 954g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.2g0.4g0.2g2.7g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön191g1335kcal4.2g8.4g30.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g64g572kcal0g0g63.6g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g318g811kcal57.9g147.8g24.5g51.5g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g16g1.6kcal0.2g0g0g13.5g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g95g544kcal21.7g18.6g47.3g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g14130kcal405.8g1714.4g427.2g237.8g
Valittu annoskoko2720g7065kcal202.9g857.2g213.6g118.9g
Annoskoko puolitettuna1360g3533kcal101.5g428.6g106.8g59.5g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214