Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)15g108kcal0g0g12g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g7.5g42kcal0.7g2.4g3.1g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g30g183kcal4.2g0.9g18g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g60g153kcal3.5g1.9g14.3g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g60g176kcal1.5g1.9g18g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g75g49kcal0.4g10.5g0.4g0.8g
Cologran makeutusneste (Lidl)2.3g1.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.5g16kcal3.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g1460kcal28.4g36.2g131.6g1.6g
Valittu annoskoko273g730kcal14.2g18.1g65.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna137g365kcal7.1g9.1g32.9g0.4g
Arvot/100g100g268kcal5.2g6.6g24.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281046