Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Sipuli 27g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Rajah Mild Curry Paste (10g)4.4g6.3kcal0.2g0.4g0.5g0g
Tomaattimurska 88g26kcal0.5g4.6g0.2g1.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Linssi, vihreä, go green13g44kcal3.8g7.5g0.1g4g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g18g51kcal3.9g7.7g0.4g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g307kcal18g44g5.8g18.2g
Valittu annoskoko273g154kcal9g22g2.9g9.1g
Annoskoko puolitettuna137g77kcal4.5g11g1.5g4.6g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1.1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740