Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Lohifilee 50g98kcal9.3g0g6.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 25g83kcal0.5g0.8g8.8g0g
Kalaliemikuutio 2.7g8.4kcal0.3g0.9g0.4g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g490kcal22g15.6g37.8g2.4g
Valittu annoskoko273g245kcal11g7.8g18.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna137g122kcal5.5g3.9g9.5g0.6g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811