Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g35g164kcal3.2g18.3g8.4g0g
Katkarapu 31g21kcal4.5g0g0.3g0g
Kesäkurpitsa47g8kcal0.2g1.2g0.3g0.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g7.8g4.3kcal0.2g0.5g0.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 31g8.3kcal1g1g0g0g
Kananmuna, keitetty 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.7g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta6.3g29kcal2.5g0g2.1g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g78g203kcal23.5g1.6g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g1073kcal76.4g60g58.2g1.8g
Valittu annoskoko274g536kcal38.2g30g29.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna137g268kcal19.1g15g14.6g0.5g
Arvot/100g100g196kcal13.9g11g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196