AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 39g78kcal1g0.3g7.7g2.6g
Oliiviöljy 11g97kcal0g0g11g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g8.8g35kcal1.9g0g2.9g0g
Parmesan formaggio da pasta6.6g30kcal2.6g0g2.2g0g
Chili, vihreä, tuore 4.4g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g11g3.3kcal0.1g1.2g0g0.3g
Spagetti, keitetty, öljyä 193g195kcal5.8g37.8g1.6g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g880kcal23g79.2g50.8g9.8g
Valittu annoskoko274g440kcal11.5g39.6g25.4g4.9g
Annoskoko puolitettuna137g220kcal5.8g19.8g12.7g2.5g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925