Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)6g17kcal0.6g1.1g1.1g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Pekoni (Dulano)75g192kcal13.5g2.4g14.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha240g399kcal45.6g0g24g0g
Soijakastike 11g6.5kcal0.6g1g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)3g6kcal0g1.4g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Siirappi, tumma18g58kcal0g13.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Porkkana 135g44kcal0.8g7.5g0.3g3.4g
Peruna, keskikokoinen 60g105g63kcal1.6g13.7g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 1500g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali570g120kcal6.8g19.4g1.1g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5460g1874kcal141.6g130.8g82.2g36.2g
Valittu annoskoko2730g937kcal70.8g65.4g41.1g18.1g
Annoskoko puolitettuna1365g468kcal35.4g32.7g20.6g9.1g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918