Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1002g384kcal10g69.1g2g25g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g601g1983kcal96.1g372.5g12g36.1g
Kerma,kevyt 7%,flora501g401kcal5g22.5g35.1g0g
Aurajuusto170g579kcal34g0g49.4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g200g30kcal2g4g0.4g2.8g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5460g7458kcal302.8g963.6g259g137.4g
Valittu annoskoko2730g3729kcal151.4g481.8g129.5g68.7g
Annoskoko puolitettuna1365g1865kcal75.7g240.9g64.8g34.4g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054