Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1312g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g167g534kcal19g102g4.7g20.2g
Siirappi 24g72kcal0g17.7g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 32g90kcal4.8g8.4g1.4g12.6g
Vehnälese 36g82kcal4.8g5.5g1.6g13.4g
Ruisjauho (Rainbow)119g382kcal11.9g75.1g2.7g16.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1008g3457kcal102.7g705.3g12.1g35.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl27g242kcal0g0g26.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g9716kcal286.4g1828g98.6g196.4g
Valittu annoskoko2736g4858kcal143.2g914g49.3g98.2g
Annoskoko puolitettuna1368g2429kcal71.6g457g24.7g49.1g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885