Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1620g14326kcal0g0g1620g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g696g905kcal91.2g2.1g57.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl120g169kcal5.6g11g11.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)120g24kcal0g7.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 60g1.5kcal0.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g30901kcal195.2g45.6g3378.4g0.2g
Valittu annoskoko2736g15451kcal97.6g22.8g1689.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna1368g7725kcal48.8g11.4g844.6g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485