Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 50g23kcal0.2g4.2g0.1g0.9g
Vispikerma Flora 20%62g137kcal1.9g3.1g12.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Valkuainen (100g)13g5.2kcal1.2g0.2g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g13g8kcal0.4g0g3.1g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen31g224kcal0g0g24.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g1426kcal14.2g161.2g81.8g3.6g
Valittu annoskoko274g713kcal7.1g80.6g40.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna137g357kcal3.6g40.3g20.5g0.9g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147