Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7.9g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Purjosipuli 7.9g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.7kcal0.2g1.6g0g0.1g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 2.5g7.5kcal0.2g0.8g0.3g0g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)45g54kcal9g0g1.6g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)23g19kcal0.2g0.8g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana549g305kcal21.4g24g12.2g2.6g
Valittu annoskoko274g152kcal10.7g12g6.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna137g76kcal5.4g6g3.1g0.7g
Arvot/100g100g56kcal3.9g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180904