Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 749g260kcal34.3g14.5g2.2g18.6g
Sokeriherne (Findus), annos 200g499g200kcal17.5g30g1g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka749g202kcal14.2g31.5g1.5g18g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g35g315kcal0g0g35g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g50g325kcal13.4g3.4g29g6.1g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Tahini, Macedonian, seesamitahna187g1241kcal50.2g9g111.6g5.4g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 8.7g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Soijakastike 25g15kcal1.3g2.4g0g0g
Hunaja 25g83kcal0.1g20.2g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g25g5kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5480g5317kcal263.8g228.2g360.8g98.6g
Valittu annoskoko2740g2659kcal131.9g114.1g180.4g49.3g
Annoskoko puolitettuna1370g1329kcal66g57.1g90.2g24.7g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537