Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%36g29kcal1.2g2.2g1.8g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g20g55kcal3g0.7g4.5g0g
Valkosipuli 20g21kcal1.6g3.2g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)198g53kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Kukkakaali755g148kcal13.6g16.6g1.5g17.4g
Vesi1348g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )9g81kcal0g0g9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g360g216kcal5.4g46.7g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5490g1207kcal54.8g157.8g35.4g48.8g
Valittu annoskoko2745g604kcal27.4g78.9g17.7g24.4g
Annoskoko puolitettuna1373g302kcal13.7g39.5g8.9g12.2g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525