Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1166g211kcal6.5g29.2g4.7g8.2g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g175g600kcal21.3g117.4g1.4g13.5g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 583g249kcal19.7g28g5.8g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g29g198kcal0.3g0.3g21.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Juustoraaste Arla Magre 17%175g490kcal50.7g4.4g29.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g583g118kcal3.5g22.2g1.7g8.2g
Parmesaani raaste, Somerfield12g45kcal3.8g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5516g4062kcal218.8g452g137.8g62.2g
Valittu annoskoko2758g2031kcal109.4g226g68.9g31.1g
Annoskoko puolitettuna1379g1016kcal54.7g113g34.5g15.6g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107