Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo500g3550kcal1.5g1g400g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1000g3050kcal97g613g20g145g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Mustikka metsä- 720g317kcal3.6g46.1g4.3g23.8g
Sokeri168g682kcal0g167.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20g67kcal0g16.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5516g18127kcal205.2g2375.4g848.6g338.2g
Valittu annoskoko2758g9064kcal102.6g1187.7g424.3g169.1g
Annoskoko puolitettuna1379g4532kcal51.3g593.9g212.2g84.6g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296906