Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 47g14kcal0.5g2.2g0.1g0.8g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Peruna, vanha, kuorittu 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt19g8.6kcal0.6g0.9g0.3g0g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Sokeri 0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g224kcal5.4g34.4g5.6g5.2g
Valittu annoskoko276g112kcal2.7g17.2g2.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna138g56kcal1.4g8.6g1.4g1.3g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644