Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)94g30kcal3.1g4.2g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma28g90kcal0g20.8g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Vehnäjauho, sunnuntai61g213kcal7.3g43.3g1.3g1.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)28g107kcal3.3g21.7g0.6g4g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g28g39kcal3.9g3.9g1g13.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g28g86kcal2.7g17.2g0.6g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g1141kcal42.4g222.4g7g47.8g
Valittu annoskoko276g570kcal21.2g111.2g3.5g23.9g
Annoskoko puolitettuna138g285kcal10.6g55.6g1.8g12g
Arvot/100g100g207kcal7.7g40.3g1.3g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153