Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 415g592kcal51.9g1.2g42.5g0g
Sokeri 534g2169kcal0g533.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 490g1683kcal50g343.3g5.9g17.2g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.8g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer377g1943kcal14.7g211.2g113.2g20g
Voi 377g2736kcal4.5g1.5g306.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 252g830kcal5g7.5g88g0g
Voi 60% rasvaa 50g274kcal0.4g0.3g30.7g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen252g453kcal1g108.1g0.5g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g21403kcal256.4g2423.6g1175g86.2g
Valittu annoskoko2760g10702kcal128.2g1211.8g587.5g43.1g
Annoskoko puolitettuna1380g5351kcal64.1g605.9g293.8g21.6g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814