Askon piirakka

1 voitaikina
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
5 rkl vettä
tee kaksi annosta
nypi voi ja jauhot lisää vesi pyöritä palloksi ja laita noin tunniksi jää kaappiin.

Kauli molemmat levyksi.

Tee peruna muusi tai käytä jauhetta
paista sipuli ja jauheliha lisää mausteet maun mukaan ja flora ruokakerma.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka laita toinen kaulittu taikina vuuan pohjalle niin että reuna peittyy laita peruna-jauhelihaseos ja päälle toinen voitaikina levy.

Voitele munalla ja laita uuniin 200 astetetta ja noin 30-40min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2217 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Margariini, Pirkka19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Perunamuusi100g80kcal1.6g12.1g2.7g0.8g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Kerma (Flora kevyt ja paksu 4 %), annos 100g25g15kcal0.3g1.1g1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana555g1026kcal33.6g96.2g55.4g5.8g
Valittu annoskoko277g513kcal16.8g48.1g27.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna139g257kcal8.4g24.1g13.9g1.5g
Arvot/100g100g185kcal6.1g17.3g10g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182468