Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 400g155kcal13.2g11.2g6g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Hunaja 80g264kcal0.4g64.6g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala520g1664kcal78g306.8g13.5g52g
Margariini 60%, keskiarvo 400g2130kcal1.3g1.4g240g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5540g15235kcal483.8g1865g648.8g172.4g
Valittu annoskoko2770g7618kcal241.9g932.5g324.4g86.2g
Annoskoko puolitettuna1385g3809kcal121g466.3g162.2g43.1g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=457116