Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)452g1716kcal2.3g29.3g180.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 497g1510kcal43.5g275.1g9.4g69g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Hunaja 361g1193kcal1.8g291.8g0g0g
Mustikka metsä- 1354g596kcal6.8g86.7g8.1g44.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 86g287kcal0.1g70g0g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g10684kcal111.4g1522.8g396.2g230g
Valittu annoskoko2772g5342kcal55.7g761.4g198.1g115g
Annoskoko puolitettuna1386g2671kcal27.9g380.7g99.1g57.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527